Ambassadører

vores ambassadører er branchepersoner der støtter og rådgiver skolen.

Anne Marie Vessel Schlüter

Anne Marie Vessel Schlüter, også kendt som Mie er Den Kongelige Danske Ballets stærke frontfigur gennem de sidste mange årtier.
Mie er født i 1949 og nærmest opvokset på teatret på Kongens Nytorv, fordi begge hendes forældre var ansat ved balletten som henholdsvis regissør og danserinde. Dernæst blev hun balletbarn på skolen og færdiguddannet danser i 1965 hvor hun især gjorde sig bemærket i de sjove, karakterfulde partier.

Med hendes udstråling og åbenlyse kærlighed til børn var det efter hendes tid som danser indlysende at tildele hende lederstillingen af Det Kongelige Teaters balletskole i 1988 og som instruktør har hun været en fast del af teatrets team siden 1990. Mie har især varetaget Bournonville traditionen ved hjælp af hendes næsten fotografiske hukommelse og har ved hver opsætning af Bournonvilles balletter så som Sylfiden, Napoli og Kermessen i Brügge, for at nævne et par, været en uundværlig kapacitet.

Anne Marie Vessel dannede par med Alexander Kølpin og fik sønnen Niclas Kølpin 1985, som nu er skuespiller. Blev derefter gift med Poul Schlüter (daværende statsminister) i 1989 og var hans trofaste støtte indtil hans død dette forår 2021.

Med Mie som ambassadør, står Københavns Ballet akademi stærk både på det nationale men også på det internationale plan

Fatima Cerqueira

Fatima kommer oprindeligt fra Brasilien, hvor hun havde det meste af sin aktive professionelle balletkarriere.

Men hun på også været danser på National Balletten i Portugal (Companhia Nacional de Bailado) og på Pantomimeteater i Tivoli.

Efter sin dansekarriere har har hun i mange år været leder af Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense samt undervist på Oure Sport og Performance. Hun har også undervist 10 år på Statens Scenekunstskole.

Fatima er envidere  juryformand for optagelsesprøven til Det Kungliga Balettskolan i Stockholm.

Fatima er både lærer og ambassadør for Københavns Ballet Akademi, og derved med til at definere vores skole.